Urnen-Atelier.nl

 

Home

 
  Welkom bij Urnen-Atelier “Jemma”.

Op 1 januari 2011 zijn wij na een periode van intensieve voorbereiding met ons atelier van start gegaan.

In ons atelier wordt een collectie handbeschilderde urnen vervaardigd. Elke beschildering is uniek en wordt met de grootste aandacht en liefde voor het onderwerp aangebracht.

De collectie bestaat momenteel uit 10 ontwerpen en zal t.z.t. uitgebreid worden met nieuwe designs en kleuren.

De urn die wij uitgekozen hebben om te beschilderen is van de firma Eco-urn. De urn is gemaakt van een biologisch afbreekbaar materiaal, polylactyl genaamd. Dit materiaal heeft een bijzonder mooie uitstraling en is zeer goed beschilderbaar door zijn mooie structuur.

Er gebeurt niets met de urn zolang hij boven de grond blijft staan. Dan zal weer of wind geen invloed op de urn kunnen uitoefenen en zal er met het materiaal niets gebeuren. Zodra de urn echter in de grond begraven zal worden, treedt er een verteringsproces in werking, waardoor de urn en zijn inhoud in 2 tot 3 jaar geheel zal vergaan en met zijn inhoud aan de aarde zal zijn toevertrouwd.

Bij de keuze van onze schildermaterialen hebben wij ook met het biologisch afbreekbare element rekening gehouden. Zo gebruiken wij voor het beschilderen alleen maar olieverf. Ook het medium en de verdunner voor de eerste verflaag is volledig afbreekbaar en milieuvriendelijk. Hierdoor blijft het concept van de urn zoveel mogelijk onaangetast en wordt het milieu zo min mogelijk belast.

Het resultaat is een sierurn met de achterliggende gedachte dat u hem als u dit wenst op een ecologisch verantwoorde manier kunt begraven.

Omdat olieverf een langere droogtijd en uithardingtijd nodig heeft duurt het gemiddeld 6 tot 8 weken voordat de urn beschilderd en klaar is en u hem in huis heeft.

Op de onderzijde van de urn treft u een nummer en de handtekening van de kunstenaar aan.

De prijzen van de urnen zijn incl. BTW, maar excl. eventuele verzendkosten. De urn is verpakt in een bijpassende stevige kartonnen doos voorzien van een handvat, waardoor hij makkelijk mee te nemen en te vervoeren is.

Mocht u nog vragen hebben dan horen wij dat graag van u. U kunt ons via onze site, www.urnen-atelier.nl een mail sturen. Wij zullen u dan zo snel mogelijk antwoorden.

Vriendelijke groeten van de medewerkers van Urnen-Atelier “Jemma”.